Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka szparagowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym jest znakomita. Delikatna w smaku, warta polecenia.

Fasolka szparagowa po bretońsku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Fasolka szparagowa po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po bretońsku
Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki, umyć, blanszować w wodzie z odrobiną soli, osączyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w słupki, zrumienić na patelni.

Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie. Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, por i gotować do miękkości.

Do miękkiej fasolki wlać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. 


Fasolka szparagowa po bretońsku
Pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową blanszować.
Fasolka szparagowa po bretońsku
Pokrojoną w słupki kiełbasę podsmażyć na rumiano.
Fasolka szparagowa po bretońsku
Blanszowaną fasolkę połączyć z kiełbasą, wlać wodę.
Fasolka szparagowa po bretońsku
Wsypać podsmażony por i gotować do miękkości.
Fasolka szparagowa po bretońsku
Miękkie warzywa połączyć z przecierem, mąką i przyprawami.

Tagi:

danie warzywa