Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa po bretońsku
Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki, umyć, blanszować w wodzie z odrobiną soli, osączyć. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w słupki, zrumienić na patelni.
Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie. Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, por i gotować do miękkości.
Do miękkiej fasolki wlać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie. Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, por i gotować do miękkości.
Do miękkiej fasolki wlać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.