Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w cieście naleśnikowym
Do garnka z wodą i solą włożyć obraną fasolkę szparagową i doprowadzić do wrzenia. Potem gotować na wolnym ogniu aż fasolka stanie się na pół miękka.
W międzyczasie przygotować ciasto naleśnikowe:
Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać wodę i proszek do pieczenia. Całość roztrzepać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Jeżeli konsystencja będzie zbyt rzadka dodać mąki, jeśli zbyt gęsta dodać jeszcze więcej wody. Dodać sól oraz przyprawy: szczyptę mielonej czerwonej papryki odrobinę curry oraz kurkumy.
Po zagotowaniu fasolki, zahartować ją zimną wodą, odsączyć i wrzucić do miski z ciastem. Tak przygotowaną fasolkę wyciągać i kłaść na rozgrzanej patelni.
Smażyć do ładnego zarumienienia ciasta pod koniec smażenia dodać łyżkę masła albo margaryny.
W międzyczasie przygotować ciasto naleśnikowe:
Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać wodę i proszek do pieczenia. Całość roztrzepać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Jeżeli konsystencja będzie zbyt rzadka dodać mąki, jeśli zbyt gęsta dodać jeszcze więcej wody. Dodać sól oraz przyprawy: szczyptę mielonej czerwonej papryki odrobinę curry oraz kurkumy.
Po zagotowaniu fasolki, zahartować ją zimną wodą, odsączyć i wrzucić do miski z ciastem. Tak przygotowaną fasolkę wyciągać i kłaść na rozgrzanej patelni.
Smażyć do ładnego zarumienienia ciasta pod koniec smażenia dodać łyżkę masła albo margaryny.
Jagodowa
Magdalena88
ajrinwu
mąż też był zadowolony podczas oglądania meczu sobie podjadał......
ajrinwu
smak jest super tylko trzeba przy smażeniu uważać żeby się za bardzo do siebie nie posklejały, można je delikatnie widelcem rozdzierać podczas smażenia albo dolewać ciasta jak chcemy go troszkę więcej.......