Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa w cieście piwnym z siemieniem
Do garnka z wodą i solą włożyć obraną fasolkę szparagową i doprowadzić do wrzenia. Potem gotować na wolnym ogniu aż fasolka stanie się na pół miękka. Zaczekać aż ostygnie.
W międzyczasie przygotować ciasto piwno - naleśnikowe:
Do miski wlać szklankę piwa, wsypać szklankę i pół mąki pszennej, wbić jajko, dodać łyżkę siemienia lnianego i proszek do pieczenia. Całość roztrzepać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodać sól oraz szczyptę mielonej czerwonej papryki.
Fasolkę wkładać do miski z ciastem, wyciągać i kłaść na rozgrzanej patelni. Podczas smażenie oddzielać widelcem fasolki od siebie.
Smażyć na złoty kolor.
W międzyczasie przygotować ciasto piwno - naleśnikowe:
Do miski wlać szklankę piwa, wsypać szklankę i pół mąki pszennej, wbić jajko, dodać łyżkę siemienia lnianego i proszek do pieczenia. Całość roztrzepać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Dodać sól oraz szczyptę mielonej czerwonej papryki.
Fasolkę wkładać do miski z ciastem, wyciągać i kłaść na rozgrzanej patelni. Podczas smażenie oddzielać widelcem fasolki od siebie.
Smażyć na złoty kolor.