olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Podsmażana fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa stanowi ciekawy dodatek do potraw, zwłaszcza podsmażona na patelni z masłem i bułką tartą.

Podsmażana fasolka szparagowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Podsmażana fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Podsmażana fasolka szparagowa
Fasolkę szparagową opłukuję, a następnie odcinam jej końcówki. Fasolkę szparagową gotuję następnie w osolonej wodzie do momentu kiedy będzie miękka. Na stopione na patelni masło wsypuję bułkę tartą i podsmażam do momentu kiedy się zrumieni. Na koniec dodaję fasolkę i podsmażam przez chwilę, ciągle mieszając.
Podsmażana fasolka szparagowa
Fasolkę szparagową gotuję następnie w osolonej wodzie do momentu kiedy będzie miękka.