Sposób przygotowania:
Racuchy z ananasem
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier i pół szklanki mleka. Odstawić do spienienia na ok 15 min. Do osobnego naczynia przesiać mąkę, wlać mleko, wbić jajka i dodać drożdże.
Zmiksować wszystko na najniższych obrotach. Konsystencja będzie bardzo gęsta. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1h.
Następnie dodać obranego, pokrojonego w kostkę ananasa i wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść porcje łyżką i smażyć na złocisto z obu stron.
Odsączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem.
Zmiksować wszystko na najniższych obrotach. Konsystencja będzie bardzo gęsta. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok 1h.
Następnie dodać obranego, pokrojonego w kostkę ananasa i wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść porcje łyżką i smażyć na złocisto z obu stron.
Odsączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem.