Sposób przygotowania:
Kasza kukurydziana z warzywamiKasza
Do ugotowania 0.5 szklanki kaszy potrzeba 1,5 szklanki wody.
Do gotującego wrzątku wsyp kaszę i na małym ogniu gotuj przez 5-7 minut ciągle mieszając.
Ugotowana kasza powinna zgęstnieć.
Warzywa
W garnku na oliwie zacznij smażyć cebulę pokrojoną w cienkie piórka lub w kostkę. Dodaj posiekany czosnek i seler. Smaż do zrumienienia cebuli (ważne jest by nie przypalić czosnku). Dołóż paprykę i cukinie pokrojone w kostkę. Smaż kilka minut, mieszając.
Podanie
Do garnka, w którym znajdują się warzywa dodawaj po łyżce kaszy i mieszaj, następnie dodaj zioła i przyprawy.
Posiekaj natkę pietruszki i wmieszaj ją w kaszę z warzywami.
Danie jest gotowe, idealnie sprawdzi się jako dodatek, albo jako samodzielne danie, jest smaczne na ciepło i zimno.