Sposób przygotowania:
Kotlety mielone w sosie koperkowo czosnkowym
Pół kg mięsa mielonego wkładamy do miseczki, dodajemy do niego dwa jajka, dwie łyżki płatków owsianych dwie łyżki kuskusu, dwie łyżki kaszki manny, jedną duża cebulę pokrojoną w dość drobną kostkę. Drugą cebulę kroimy w kosteczkę, smażymy na złoty kolor i przestudzoną dodajemy do mięsnej masy.
Dodajemy kilka młodych listków lubczyku pokrojonych drobno, sól, szczyptę słodkiej papryki i pieprz czarny mielony do smaku, szczyptę majeranku oraz ziarna gorczycy. Jedną namoczoną i odciśniętą bułkę.
Wyrabiamy mięsną masę i formujemy kotlety mielone, smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Wkładamy do garnka zalewamy wodą z solą dodajemy pokrojony koperek i liście czosnku drobno pokrojone.
Gotujemy i zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem mielonym.
Dodajemy kilka młodych listków lubczyku pokrojonych drobno, sól, szczyptę słodkiej papryki i pieprz czarny mielony do smaku, szczyptę majeranku oraz ziarna gorczycy. Jedną namoczoną i odciśniętą bułkę.
Wyrabiamy mięsną masę i formujemy kotlety mielone, smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Wkładamy do garnka zalewamy wodą z solą dodajemy pokrojony koperek i liście czosnku drobno pokrojone.
Gotujemy i zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem mielonym.