Sposób przygotowania:
Żeberka w młodej kapuście
Żeberka obgotowujemy w wodzie ok 20 min. z dodatkiem liścia i ziela angielskiego.
Po tym czasie żeberka wyciągamy a w tej wodzie gotujemy posiekaną w paseczki kapustę.
Cebule obieramy, siekamy, czosnek także siekamy.
Podsmażamy na oleju, dodajemy podgotowaną kapustę, mieszamy smażymy.
Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy obgotowane żeberka, wszystko razem dusimy.
Na koniec wlewamy 1/ 2 szklanki śmietany. Zagotowujemy.
Po tym czasie żeberka wyciągamy a w tej wodzie gotujemy posiekaną w paseczki kapustę.
Cebule obieramy, siekamy, czosnek także siekamy.
Podsmażamy na oleju, dodajemy podgotowaną kapustę, mieszamy smażymy.
Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy obgotowane żeberka, wszystko razem dusimy.
Na koniec wlewamy 1/ 2 szklanki śmietany. Zagotowujemy.