gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Fasolka szparagowa w zalewie 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fasolka szparagowa jest niezastąpionym dodatkiem do obiadu.

Fasolka szparagowa w zalewie 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa w zalewie 3

 

  • fasolka

 

  • Zalewa
  • 2 łyżki oleju
  • 2 litra wody
  • 2 łyżki soli
  • odrobina cukru kryształu

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w zalewie 3
Fasolkę, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przelewamy wrzącą wodą, przekładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę do garnka dodajemy wodę , sól, cukier i olej całość gotujemy. Ugotowaną wrzącą zalewę napełniamy słoiki z fasolką. Słoiki szczelnie zamykamy.Przygotowane słoiki pasteryzujemy 1 godzinę. Gotową fasolkę odkładamy w chłodne i ciemne miejsce.
Fasolka szparagowa w zalewie 3
Fasolkę drobno kroimy przelewamy wrzącą wodą
Fasolka szparagowa w zalewie 3
Fasolkę nakładamy do przygotowanych słoików
Fasolka szparagowa w zalewie 3
Fasolkę w słoikach zalewamy zalewą zakręcamy
Fasolka szparagowa w zalewie 3
Przygotowaną fasolkę w słoikach pasteryzujemy