Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z bekonem i cebulą
► Fasolę umyć, oczyścić i pokroić na kawałki o długości około 4cm. Następnie gotować w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć boczek i zeszklić cebulę z czosnkiem. Zalać bulionem, octem winnym, dodać cząber i odstawić, aż trochę ostygnie.
(lub 2 puszki fasolki szparagowej (zielona, cięta / 425gr.) Fasolę umieścić na sicie i odsączyć).
► W międzyczasie fasolę przełożyć do większej salaterki, dodać sól, pieprz, cukier i dobrze wymieszać. Fasolę połączyć z przygotowaną zawartością z patelni, wymieszać i zostawić na 30 minut, żeby przeszła.
(lub 2 puszki fasolki szparagowej (zielona, cięta / 425gr.) Fasolę umieścić na sicie i odsączyć).
► W międzyczasie fasolę przełożyć do większej salaterki, dodać sól, pieprz, cukier i dobrze wymieszać. Fasolę połączyć z przygotowaną zawartością z patelni, wymieszać i zostawić na 30 minut, żeby przeszła.