Sposób przygotowania:
Sałatka z bobuPrzygotowanie bobu:
Bób płuczemy pod bieżącą wodą.
W dużym garnku gotujemy wodę .Lekko ją solimy (możemy dodać płaską łyżeczkę cukru). Wkładamy opłukany bób. Gotujemy na średnim ogniu przez około 4 min. Następnie odcedzamy bób na sicie. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Przygotowanie cebuli:
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy posiekaną cebulę. Mieszając podsmażany cebulę na patelni na średnim ogniu na złoty kolor. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Etap końcowy:
Natkę pietruszki płuczemy pod bieżącą wodą. Osuszamy z nadmiaru wody. Drobno siekamy. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę.
Pomidory myjemy. Kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do naczynia.
Mieszamy razem doprawiając do smaku solą i pieprzem.