Beata1982

Beata1982

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Fasolka szparagowa z bułeczką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna alternatywa dla sałatek ze słoików...coś za czym zimą tęsknimy, taka namiastka lata na talerzu

Fasolka szparagowa z bułeczką tartą

Składniki:

Fasolka szparagowa z bułeczką tartą

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z bułeczką tartą
Fasolkę szparagową wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy 12 min.od zagotowania się wody. Na końcu dodajemy łyżkę soli. Wyjmujemy i odcedzamy. Przekładamy an talerze. W małym garnuszku roztapiamy masło. Dodajemy 4 łyżki bułki tartej. (najlepiej z samych bułek by była jasna). Podsmażamy , aż bułka nabierze ładnego złocistego koloru. Polewamy fasolkę i podajemy do obiadu. Smacznego !!!