WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa ugotowana, a następnie obsmażona na maśle z czosnkiem i natką pietruszki. Pyszna, aromatyczna i łatwa do zrobienia.

Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką

ETAP 1:

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i zalać zimną wodą. Dodać cukier i sól i ugotować do miękkości. Odcedzić. Na patelni rozgrzać masło.

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Dodać natkę pietruszki i znów wymieszać. Dodać ugotowaną fasolkę. Wymieszać.

Smażyć razem kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą i pieprzem.

Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką
Fasolka dodana na patelnię i wymieszana z masłem
Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką
Fasolka szparagowa ugotowana i odcedzona.
Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką
Natka pietruszki dodana do masła z czosnkiem
Fasolka szparagowa z czosnkiem i pietruszką
Przeciśnięty przez praskę czosnek dodany do masła