Sposób przygotowania:
Schabowe a' la polonezyI
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponowie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Pod koniec smażenia dodajemy ketchup, musztardę oraz chili, chwilkę jeszcze smażymy i gotowy farsz nakładamy na każde kotlet.
III
3. Wierzch posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach.
4. Chwilkę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
IV
5. Kotlety gotowe.
6. Smacznego.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2