Sposób przygotowania:
Polędwiczki z fasolkąI
1. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia.
2. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy w podłużne słupki. Do mięsa wlewamy jasny sos sojowy, wsypujemy skrobię ziemniaczana oraz sól. Dokładnie mieszamy.
II
3. Imbir oraz czosnek obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obraną z nasion, umytą, pokrojoną w krążki papryczkę Chili. Następnie dodajemy mięso i smażymy do chwili uzyskania brązowego koloru. Podlewamy ½ szklanką wody i gotujemy do miękkości mięsa.
4. Grzyby odlewamy z wody i kroimy w podłużne paski, łączymy z polędwiczkami.
III
5. Do naczynia wlewamy ½ szklanki wody, ciemny sos sojowy, miód i ocet. Dokładnie mieszamy i wlewamy do mięsa.
6. Na koniec dodajemy fasolkę szparagową oraz marchewki. Gotujemy do miękkości warzyw.
IV
7. Gotowe, podajemy z ryżem lub makaronem.
8. Smacznego.
robaczek
Czekoladka 2
biedroneczki
skuter5