Fasolka szparagowa z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczna sałatka fasolowo-jajeczna

Fasolka szparagowa z dodatkami

Składniki:

Fasolka szparagowa z dodatkami

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z dodatkami
Do rondla wlałam wodę i posoliłam.Gdy woda zaczęła wrzeć-wsadziłam surowe jaja. Gotowałam na twardo. Odlałam wodę i po ostygnięciu zaczęłam je obierać. Ugotowane jaja pokroiłam w kosteczkę. Cebulę umyłam,obrałam i posiekałam.Smażyłam na patelni z olejem na średnim ogniu aż doszło do zrumienienia. Nie osączając z tłuszczu wymieszałam z ją z jajami. Dodałam gotową fasolkę szparagową z puszki -odlewając zalewę. Całość wymieszałam z śmietaną.Podawałam od razu.