Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Fasolka szparagowa z miętowym masłem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Spodobał mi się pomysł nadania fasolce miętowego smaku , ale wolałam by była z masłem nie z olejem ( a już na pewno nie z oliwą z oliwek której nie znoszę ).

Fasolka szparagowa z miętowym masłem

Składniki:

Fasolka szparagowa z miętowym masłem

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z miętowym masłem
Oczyścić i umyć fasolkę. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie ( 1 płaska łyżeczka na 1,5 litra wody ). W czasie kiedy fasolka się gotuje na głębokiej patelni roztopić masło i wrzucić na nie miętę ( ja gałązki lekko zgniatam by aromat łatwiej się uwolnił ) .Chwilę smażyć. Usunąć miętę. Odcedzić fasolkę i przełożyć na patelnię. Delikatnie obracać by pokryła się aromatyzowanym masłem - posolić. Podałam fasolkę razem z kawałkami gotowanej marchewki ( chciałam by na talerzu pojawił się inny kolor) ułożoną w pęczki osadzone w obrączkach z pora do gotowanego na parze pstrąga . * Odcedzoną fasolkę lekko przestudziłam i z takiej robiłam ,,pakuneczki,, ,które potem podgrzałam delikatnie na maśle miętowym. **Pomysł podpatrzony na puszka.pl