Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Tagliatelle z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ciemny makaron, duszone warzywa i żółty ser - smaczna zimowa wersja prostego obiadu dla zapracowanych.

Tagliatelle z warzywami

Składniki:

Tagliatelle z warzywami

 

  • makaron ciemny - 300 g,
  • fasolka szparagowa - 300 g,
  • masło - 20 g,
  • papryka czerwona - 1 szt,
  • seler naciowy - 3 łodygi,
  • sól i pieprz - do smaku,
  • żółty ser cheddar lub ementaler- 100g.

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z warzywami
Fasolkę szparagową umieścić na patelni. Podlać 50 ml wody a następnie dodać 10 g masła i dusić pod przykryciem 15 minut. Dodać pokrojone łodygi selera oraz pokrojoną paprykę. Dusić kolejne 10- 12 minut. Posolić delikatnie i popieprzyć dodać kawałki żółtego sera najlepiej cheddara lub dla tych lubiących słodkawe klimaty ementalera.

Dusić do rozpuszczenia sera a następnie zdjąć pokrywkę i dusić jeszcze minutkę lub dwie aby resztki wody odparowały.Makaron ciemny ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Umieścić warzywa z srem na makronie i wymieszać.

Smacznego.