malwi73

malwi73

Kucharz
[Przepisów: 4]

Fasolka szparagowa z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek do mięs. Jarzynka i sos w jednym.

Fasolka szparagowa z porem

Składniki:

Fasolka szparagowa z porem

 

  • 50dag fasolki szparagowej
  • 30 dog białej części pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łodyżki lub łyżeczka suszonego cząbru
  • 2 szalotki
  • 7 dag szynki wędzonej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka smalcu
  • majeranek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z porem
Fasolkę połamać na mniejsze kawałki, pora pokroić na 1 cm talarki, . Do litra wody wrzucić czosnek, cząber i sól ( do smaku), wrzucić fasolkę i pora . Warzywa lekko podgotować i odcedzić Obrane szalotki i szynkę pokroić w kostkę i poddusić na smalcu., oprószyć mąką i zwiększyć gaz. Stopniowo dolewać przedcedzony bulion i gotować 10 minut. Sos doprawić do smaku majerankiem i pieprzem, dodać warzywa i podgrzać. Podawać do kotletów mielonych.