Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z warzywami w słoikiETAP 1:
Fasolkę szparagową oczyścić i opłukać. Pokroić na mniejsze kawałki i gotować 15 minut z jedną łyżką soli i szczyptą cukru. Odcedzić. 
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Cebule i marchewkę dusić na oleju z listkami, pieprzem, pozostałą solą i cukrem przez 15 minut. Przełożyć do garnka. Dodać koncentrat i ocet. Wymieszać. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę i fasolkę. Wymieszać, zagotować. Przełożyć do słoików. Zakręcić. 
Pasteryzować 20 minut. Wyjąć i odstawić do góry dnem. Wystudzić i odstawić w chłodne miejsce.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
