WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Fasolka szparagowa z zasmażką z bułki tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa ugotowana w wodzie z cukrem i solą, podana z zasmażka z masła, bułki tartej i przypraw. Idealna jako dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa z zasmażką z bułki tartej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z zasmażką z bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z zasmażką z bułki tartej

ETAP 1:

Fasolkę szparagową oczyścić z końcówek i umyć. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Wsypać łyżeczkę soli i cukier. Zagotować. Gotować aż będzie miękka. Odcedzić.

Przełożyć na półmisek. patelni rozgrzać masło. Gdy się rozpuści wsypać bułkę tartą, sól, pieprz czarny mielony i pieprz ziołowy. Wymieszać. Wyłożyć na fasolkę. Wymieszać.

Posypać posiekanym koperkiem. Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę.

Fasolka szparagowa z zasmażka z bułki tartej
Fasolka szparagowa wymieszana w naczyniu żaroodpornym z zasmażka
Fasolka szparagowa z zasmażka z bułki tartej
Zasmażka z bułki i masła wyłożona na fasolkę
Fasolka szparagowa z zasmażka z bułki tartej
Fasolka szparagowa po ugotowaniu i odcedzeniu
Fasolka szparagowa z zasmażka z bułki tartej
Fasolka szparagowa z odcietymi końcówkami zalana wodą