ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 260]

Fasolka szparagowa ze skwarkami i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Typowo wakacyjna potrawa. Potrzeba niewiele czasu , żeby przygotować to danie i jest bardzo smaczne.

Fasolka szparagowa ze skwarkami i czosnkiem

Składniki:

Fasolka szparagowa ze skwarkami i czosnkiem

 

  • 400 g fasolki szparagowej
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka soli
  • 2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami
  • 2 spore ząbki czosnku
  • ok 150 g kiełbasy cienkiej z szynki

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa ze skwarkami i czosnkiem

ETAP 1:

Fasolkę oczyścić , umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Osączyć na sicie.

Na patelni rozpuścić smalec domowej roboty ze skwarkami i dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek . Czosnek może być też przeciśnięty przez praskę.

Chwilę smażyć. Dodać ugotowaną fasolkę i przemieszać. Serwować porcje na talerze i zajadać. Smacznego.