Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Fasolka szparagowa z ciecierzycą i papryką to wspaniały dodatek na ciepło do dania z mięsem. Smacznego.

Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą
Ciecierzycę zamoczyć przynajmniej na 12 godzin, następnego dnia ugotować. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę bez nasion pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę. Dodać fasolkę i osączoną ciecierzycę, poddusić przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać podawać.
Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą
Ciecierzycę zamoczyć przynajmniej na 12 godzin
Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą
Pokrojoną paprykę i cebulę podsmażyć na oliwie
Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą
Dodać ugotowaną fasolkę i osączoną ciecierzycę
Fasolka szparagowa z papryką i ciecierzycą
Doprawić do smaku solą pieprzem i sosem sojowym