Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym na szynce
Z fasolki odcinamy końce, myjemy, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, odcedzamy.
Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy bułkę tartą, smażymy do połączenia się składników mieszając.
Do fasolki przekładamy zasmażkę, dokładnie mieszamy lub potrząsamy garnkiem.
Na oddzielnej patelni roztapiamy masło klarowane, kładziemy plastry szynki, gdy będą rumiane odkręcamy na drugą stronę.
Na każdy plaster wbijamy jajko, oprószamy solą i pieprzem oraz posypujemy szczypiorkiem.
Gdy białka jajek lekko się zetną, wlewamy wodę, dusimy do jej odparowania.
Na talerze rozkładamy fasolkę , na wierzchu układamy po 2 jajka na szynce.
Masło roztapiamy na patelni, wsypujemy bułkę tartą, smażymy do połączenia się składników mieszając.
Do fasolki przekładamy zasmażkę, dokładnie mieszamy lub potrząsamy garnkiem.
Na oddzielnej patelni roztapiamy masło klarowane, kładziemy plastry szynki, gdy będą rumiane odkręcamy na drugą stronę.
Na każdy plaster wbijamy jajko, oprószamy solą i pieprzem oraz posypujemy szczypiorkiem.
Gdy białka jajek lekko się zetną, wlewamy wodę, dusimy do jej odparowania.
Na talerze rozkładamy fasolkę , na wierzchu układamy po 2 jajka na szynce.