Sposób przygotowania:
Makaron penne w śmietankowym sosie z kurkamiETAP 1:
Makaron ugotować al'dente w osolonej wodzie, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Makaron odcedzić i odstawić na czas przygotowywania sosu.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozpuszczonym maśle razem z czosnkiem. Dodać pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka, mieszając rozdzielać poszczególne kawałki, aż będą usmażone.
ETAP 2:
Kurki oczyścić, większe można pokroić i wrzucić do mięsa. Smażyć parę minut.
ETAP 3:
Wlać śmietankę i dusić doprawiając do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodać posiekaną, świeżą pietruszkę. Do sosu przełożyć makaron i dokładnie wymieszać. Nakładać na talerze i podawać.
Smacznego