karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Fasolka z marchewką, groszkiem na ciepło

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do głównego dania. Zdrowy i smaczny. Polecam

Fasolka z marchewką, groszkiem na ciepło

Składniki:

Fasolka z marchewką, groszkiem na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z marchewką, groszkiem na ciepło
Warzywa umyć, marchewkę oskrobać, z fasolek odciąć końcówki, a dłuższe fasolki przekroić na pół. Marchewkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, to samo wykonać z fasolką. Gdy warzywa będą miękkie, odcedzić je i ostudzić. Ostudzoną marchewkę pokroić w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wylać olej z pomidorów, dalej wsypać fasolkę, marchewkę i groszek. Pomidory drobno pokroić i dodać do reszty składników. Wszystko lekko podgrzać, po czym posypać bułką tartą i zrumienić. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.