Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowana cukinia

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeszcze jeden sposób na cukinię na grill

Faszerowana cukinia

Składniki:

Faszerowana cukinia

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cukinia
Mięso mielone połączyć z bułką tartą, jajkiem i szczypiorkiem. Dodać Smako Myk i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić. Cukinię pokroić wzdłuż w długie cienkie plastry. Uformować 16 porcji farszu, układać kolejno na plastrach cukinii i zwijać ruloniki, spiąć wykałaczką i piec 20 minut na rozgrzanym ruszcie lub usmażyć.

Podawać z Sosem Barbecue i pieczywem.



Liczba porcji: 4

Kalorie w 1 porcji: 180 kcal

Oczekiwanie: 20 min.

Czas pieczenia: 20 minut