Sposób przygotowania:
Faszerowana cukinia makaronem z fasolą
Z cukinii odcinamy końcówki i przecinamy na pół. Ostrym i cienkim nożem wydrążamy ze środka miąższ i kładziemy na rozgrzany grill. Zdejmujemy, skrapiamy oliwą i dodajemy sól i pieprz. W rondlu z grubym dnem nastawiamy sos, zaczynamy od oliwy z oliwek i jak się rozgrzeje dodajemy czosnek, po chwili fasolę z puszki ze swoją naturalną wodą oraz pulpę pomidorową. Jeśli jest zbyt gęste dolewamy trochę wody, doprawiamy solą i świeżą bazylią. Gotujemy muszelki bardziej twardsze niż "al dente", ponieważ cieple będą wchłaniać gorący sos co spowoduje sklejenie makaronu. Odcedzamy i mieszamy z sosem, faszerujemy ciepłym makaronem z sosem cukinie, owijamy folią spożywczą i wkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia rozwijamy i kroimy w plastry.