darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Faszerowane bułeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne zapiekane bułeczki rozpływają się w ustach!!

Faszerowane bułeczki

Składniki:

Faszerowane bułeczki

 

  • Dla 2 osób:
  • 4-6 bułek
  • 20 dg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • puszka groszku
  • 3 plasterki szynki
  • ser żółty
  • masło
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowane bułeczki
Pieczarki i cebulę udusić na maśle, przyprawić solą i pieprzem. Bułkom odciąć górę ( starać się odciąć jak najmniej) i wydrążyć środek. Wypełnić środki pieczarkami z cebulką, groszkiem, szynką i serem pokrojonymi w plasterki, na wierzchu położyć plasterek sera i zapiekać aż ser się zarumieni