Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Faszerowane jaja w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetne do podania na stół jak mamy gości

Faszerowane jaja w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane jaja w panierce

 

  • 5 jajek na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 2 plastry szynki
  • 0,5 niedużej cebuli
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1,5 łyżeczki majonezu
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Faszerowane jaja w panierce
Ostudzone jajka przekrawamy na pól i wyjmujemy żółtka które rozcieramy łyżeczką, następnie dodajemy do nich cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz szynkę pokrojoną w niewielkie kawałki. Dodajemy majonez oraz chrzan i sól z pieprzem do smaku i dokładnie trzeba wszystko wymieszać, a farsz nałożyć do białek (ściśle). Surowe jajko trzeba roztrzepać widelcem i nafaszerowane jajka moczymy w jajku i bułce tartej (tylko z tej płaskiej strony). Na patelni rozgrzewamy olej a jajka smażymy po 1 stronie tam gdzie jest bułka (smażyłem dosłownie minute, skończyłem układać na patelni a te co były włożone jako pierwsze już były rumiane). Wyciągamy na talerz, a następnie układamy na specjalnym półmisku i dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki
Faszerowane jaja w panierce
tu zdjęcie jak już nałożyłem farsz do jajek
Faszerowane jaja w panierce
tu zdjęcie bezpośrednio przed panierowaniem
Faszerowane jaja w panierce
tu zdjęcie jak się smażą przygotowane jajka
Faszerowane jaja w panierce
i nieco inne ujęcie przygotowanej przekąski.