beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Faszerowane jajka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka przekąska albo śniadanie.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Pieczarki myjemy, kroimy w drobną kostkę , wrzucamy na patelnię. Gdy puszczą sok odlewamy albo odparowujemy. Dodajemy masło i drobno pokrojoną cebulę, przesmażamy. Oprószamy solą i pieprzem,studzimy. Jajka przekrawamy na połowy, wyjmujemy żółtka i drobno je kroimy. Dodajemy do pieczarek razem z majonezem, doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy farsz na połówki jajek układamy na półmisku. Ogórki i szynkę drobno kroimy, dodajemy 2-3 łyżki wody z ogórków,majonez i doprawiamy do smaku. Przygotowanym sosem polewamy jajka.