malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie jajka muszą postać w lodówce kilka godzin aby galareta była twarda oraz jędrna. Danie stanowi fajną przystawkę.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy z łupinek. Kroimy wzdłuż na połowę. Wyjmujemy żółtka które rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich majonez. Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Smażymy do czasu odparowania wody. Studzimy i dodajemy do reszty. Solimy pieprzymy, dodajemy koper. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Studzimy. Gdy tężeje to zalewamy jajka na półmisku. Dekorujemy groszkiem i według uznania. 

Tagi:

jajko jajka