michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka idealnie nadają sie na przekąske

Faszerowane jajka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 4 szt jajka
  • Sól
  • 3 plasterki szynka
  • 1 łyżka majonez
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka wstawić do zimnej wody od zagotowania gotować 8 minut po tym czasie wyjąć i zalać zimną wodą. Jajka obrać i przeciąć na pół wydrążyć żółtka do żółtek dodać pokrojoną natkę oraz majonez i sól,wszystko wymieszać. Gotowym farszem nadziewać jajka i ozdobić natką pietruszki, podawać jako przekąske.
Faszerowane jajka
żółtka wydrążyć z białek,następnie żółtka dodać do miski
Faszerowane jajka
Do rozdrobnionych żółtek dodać majonez