vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

faszerowane jajka 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

moje ulubione uniwersalne jajka faszerowane

faszerowane jajka 4

Składniki:

faszerowane jajka 4

 

  • 7 jaj na twardo
  • łyżka posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • czarny kawior
  • zielenina

 

Sposób przygotowania:

faszerowane jajka 4
Na początek obrane ze skorupek jaja pokroić wzdłuż na połowę wyjąc żółtka białka ułożyć na deseczce. Przygotować farsz. Żółtka ucierać z majonezem koperkiem i przyprawami. Masą o pięknym wiosennym kolorze nadziać białka w taki sposób aby na wierzchu utworzyło kopczyk ułożyć na szklanym półmisku, delikatnie przybrać zieleniną. Na każdej porcji położyć kawior.

Tagi:

kawior