Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka w dwóch odsłonach
Z szynką: Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić delikatnie na pół i wyjąć żółtka. Przetrzeć przez sito. Szynkę zetrzeć na małych oczkach. Dodać do żółtek. Pieczarki odsączyć o osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Wymieszać składniki. Dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól. Wymieszać i nałożyć obficie na białka. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką pokrojoną w cienkie słupki. Odłożyć na około 30 minut do lodówki.Z kiełkami: Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić delikatnie na pół i wyjąć żółtka. Żółtka rozetrzeć widelcem. Kiełki pokroić drobniutko i dodać do żóltek. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać majonez oraz przyprawy, wymieszać. Nałożyć obficie na białka. Udekorować kiełkami i cząstkami papryki.Odłożyć na około 30 minut do lodówki. Smacznego!