Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka z łososiemETAP 1:
Jajka ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli. Gotować ok. 10 minut. Po ugotowaniu odcedzić i zalać zimną wodą i zostawić by wystygły.
Następnie jajka obrać i przekroić każde na pół. Żółtka ostrożnie wyjąć i przełożyć do miseczki. Do żółtek dodać serek i doprawić solą i pieprzem, zblendować. Koperek posiekać i połowę dodać do farszu, wymieszać.
Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego i przy jego pomocy wyciskać farsz do białek w zagłębienia po żółtkach.
Plasterki łososia podzielić na kawałki i z każdego kawałka uformować coś na kształt różyczki.
Taką różyczkę ułożyć na każdym jajku. W środek różyczki włożyć ziarno groszku. Jajka posypać pozostałym koperkiem i oprószyć pieprzem.