iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Jajka faszerowane pastą z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie jajka są naprawdę pyszne, polecam je na eleganckie imprezy rodzinne. Znikają ze stołu bardzo szybko.

Jajka faszerowane pastą z łososia

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z łososia

 

  • 8 jajek,
  • 20 dag wędzonego łososia,
  • 1 łyżka jogurtu greckiego,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 3 plasterki wędzonego udka lub piersi z kurczaka,
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1/2 papryczki chili,
  • 2 szczypty pieprzu cytrynowego,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z łososia

ETAP 1:

Należy ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek. Przekrawamy wzdłuż na dwie części, wyjmujemy żółtka.

Siekamy łososia z kurczakiem, mieszamy z posiekaną papryczką chili. Dodajemy też rozgniecione żółtka, majonez, jogurt. Doprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem cytrynowym. Dodajemy też szczypior, masę mieszamy.

Nakładamy farsz do jajek.

Układamy na półmisku z zieloną sałatą, dekorujemy szczypiorem.

Chłodzimy.