kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 583]

Babeczki bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne babeczki. Babeczki zrobiłam na zblendowanym bananie z jogurtem naturalnym. Polecam.

Babeczki bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki bananowe

 

  • 1 banan
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 12 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Babeczki bananowe
Banana obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, przekładamy do wysokiego naczynia i dodajemy jogurt, blendujemy.

Masę przekładamy do miski i dodajemy cukier i jajko, mieszamy.

Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Babeczki bananowe
Obranego że skórki banana kroimy w plasterki.
Babeczki bananowe
Pokrojonego banana blendujemy razem z jogurtem.
Babeczki bananowe
Do masy bananowej dodajemy jajko i cukier.
Babeczki bananowe
Następnie dodajemy przesianą proszek i mąkę.