jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 464]

Faszerowane jajka z łososiem wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przystawka z jajek faszerowanych z łososiem wędzonym. Są to wyśmienite przystawki nie tylko na świąteczny stół.

Faszerowane jajka z łososiem wędzonym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane jajka z łososiem wędzonym

 

  • jajka 4 -5 szt.
  • majonez 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • łosoś wędzony 100 g
  • koperek drobno pokrojony 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka z łososiem wędzonym
Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli aby jajka dobrze się obierały. Obrać jajka ze skorupek i przekroić na połówki wzdłuż. Wyjąć żółtka i posiekać, łososia też pokroić drobniutko.

Wymieszać żółtka z łososiem i majonezem, przyprawić solą i pieprzem.

Napełnić białka jajek farszem i posypać posiekanym koperkiem.
Faszerowane jajka z łososiem wędzonym
jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki wzdłuż
Faszerowane jajka z łososiem wędzonym
Wyjąć z opakowania łososia wędzonego i pokroić na małe kawaki