Agnieszatan

Agnieszatan

Kucharz
[Przepisów: 6]

Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Potrawa nadaje się zarówno jako przystawka lub przekąska na domowym przyjęciu, jak i na lekką kolację.

Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą
Soczewicę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, przekroić pionowo na pół. Wyjąć żółtka i rozdrobnić widelcem, mieszając je z soczewicą, kukurydzą i przyprawami. Powstały farsz nakładać do przestudzonych białek (można uformować kulki). Na koniec można przyozdobić ketchupem.
Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą
Gotujemy soczewicę w osolonej wodzie i jajka.
Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą
Ugotowane jajka przekroić pionowo na pół i wyjąć żółtka.
Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą
Rozdrobnić i wymieszać żółtka, soczewicę i kukurydzę. Doprawić.
Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą
Nałożyć farsz do białek. Na wierzch można nałożyć ketchup.