Sposób przygotowania:
Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą
Soczewicę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, przekroić pionowo na pół. Wyjąć żółtka i rozdrobnić widelcem, mieszając je z soczewicą, kukurydzą i przyprawami. Powstały farsz nakładać do przestudzonych białek (można uformować kulki). Na koniec można przyozdobić ketchupem.
![Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-jajka-z-soczewica-i-kukurydza-325102.jpg)
![Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-jajka-z-soczewica-i-kukurydza-325103.jpg)
![Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-jajka-z-soczewica-i-kukurydza-325104.jpg)
![Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą Faszerowane jajka z soczewicą i kukurydzą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/faszerowane-jajka-z-soczewica-i-kukurydza-325105.jpg)