gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Faszerowane kiełbaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Faszerowane kiełbaski żółtym serem, papryką czerwoną i cebulą. Szybka i smaczna przekąska lub danie obiadowe.

Faszerowane kiełbaski

Składniki:

Faszerowane kiełbaski

 

  • 5 kiełbasek ( wieprzowo drobiowe),
  • 1 cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • ok 150 g sera,
  • oliwa,

Sposób przygotowania:

Faszerowane kiełbaski
Cebulę i czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy składniki ze sobą.

Kiełbaski rozcinamy wzdłuż uważając aby nie przeciąć jej całkowicie. Wąskim, ostrym nożykiem robimy krótkie nacięcia w poprzek.

Faszerujemy każdą kiełbaskę farszem. Wykładamy na lekko natłuszczoną blaszkę. Spryskujemy oliwą.

Pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach.

Smacznego.