Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa pieczona z warzywami
Wszystkie warzywa obrać. Ziemniaki pokroić w grubsze frytki, marchewkę pokroić w grubsze plasterki a cebulę w ćwiartki. Pokrojone warzywa przełożyć do naczynia. Skropić olejem i opróczyć tymiankiem oraz ziołami włoskimi, dokładnie wymieszać aby olej i przyprawy pokryły warzywa.
Białe kiełbaski ponakłuwać wykałaczką, aby nie popękały podczas pieczenia.
Duża blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszkę wyłożyć warzywa i białą kiełbaskę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 40 minut, aż warzywa sie przyrumienią i będą miękkie.
W trakcie pieczenia delikatnie łopatką przekręcić warzywa i kiełbaskę, aby równomiernie się upiekły.
Białe kiełbaski ponakłuwać wykałaczką, aby nie popękały podczas pieczenia.
Duża blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszkę wyłożyć warzywa i białą kiełbaskę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 40 minut, aż warzywa sie przyrumienią i będą miękkie.
W trakcie pieczenia delikatnie łopatką przekręcić warzywa i kiełbaskę, aby równomiernie się upiekły.
SylaUla