bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Kiełbasa pieczona w ten sposób jest smaczna i aromatyczna, musztarda francuska i miód nadają jej fajnego lekko słodkiego smaku. Kiełbasę przygotowałam na śniadanie Wielkanocne.

Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem

Składniki:

Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem

 

  • 4 surowe białe kiełbasy
  • 2 cebule
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki miodu prawdziwego
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa pieczona z musztardą i miodem
Cebulę obieramy i kroimy w pióra, na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, dodajemy cebulę, oprószamy sola oraz pieprzem, lekko podsmażamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Do miseczki przekładamy miód oraz musztardę, mieszamy, biała kiełbasę nakłuwamy, smarujemy wymieszaną musztardą z miodem.

Kiełbasę układamy na cebuli, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.