paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

faszerowane ogóry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne danie idealne na sezon ogórkowy

faszerowane ogóry

Składniki:

faszerowane ogóry

 

Sposób przygotowania:

faszerowane ogóry
Każdy z ogórków dokładnie myjemy,osuszamy, kroimy na pół. Łyżką dokładnie wyciągamy z nich miąższ. Orzechy bardzo drobno siekamy, następnie dodajemy do miodu i dokładnie mieszamy. Do powstałej masy dodajemy wcześniej wydrążony miąższ z ogórków przeciśnięty przez sito. Całość za pomocą miksera łączymy. Kilka ziel angielskich rozgniatamy najlepiej w moździerzu dodajemy do masy, doprawiamy ją również szczyptą gałki, pieprzu i soli. Gotowym farszem napełniamy ogórki