Sposób przygotowania:
Faszerowane pomidorowe naleśniki
NALEŚNIKI: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy rozbełtane jajka , mleko oraz sok pomidorowy. Dokładnie mieszamy dolewając olej rzepakowy. Doprawiamy solą i szczyptą papryki. Ostawiamy na ok. 10 minut " do przegryzienia ". Smażymy duże naleśniki na mocno rozgrzanej patelni. Ostawiamy w ciepłe miejsce.FARSZ: Łopatkę mielimy. Rozgrzewamy olej rzepakowy na głębszej , dużej patelni. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę i delikatnie złocimy. Dodajemy mięso mielone oraz odrobinę soli. Przesmażamy mieszając , ok. 4-5 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę papryki - czerwoną i żółtą , a po kilku minutach odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę Borlotti. Dokładnie mieszamy , a następnie dodajemy czerwoną fasolę wraz z sosem , w którym ona się znajdowała. Mieszamy , tak by sos dokładnie obtoczył mięso. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i odrobiną chili. Podgrzewamy przez ok. 5 minut.CAŁOŚĆ: Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki , tak by pokryły całość. Składamy w koperty. Podajemy gorące posypując odrobiną zieleniny!