Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Faszerowane udka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Soczyste udka z kurczaka nadziewane pysznym farszem, pieczone w piekarniku, idealne na świąteczny obiad.

Faszerowane udka

Składniki:

Faszerowane udka

 

  • 8 udek z kurczaka
  • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
  • Sól
  • 2 papryki- żółta, czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka

ETAP 1:

Faszerowane udka

1. Mięso z udek na około kości obcinamy, wyjmujemy kość. Doprawiamy solą oraz pomysłem na soczystego kurczaka.

2. Papryki, ogórki oraz ser kroimy w kostkę, dodajemy ketchup i mieszamy.

ETAP 2:

Faszerowane udka

3. Gotowym farszem nadziewamy środek mięsa, zawijamy brzegi mięsa do środka tak żeby farsz nam nie wypadł.

4. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 35 minut w 180°c.

ETAP 3:

5. Danie gotowe.
6. Smacznego.