monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Schab pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam dzisiaj prosty ,ale przesmaczny pomysł na kotlety schabowe. Wystarczy dodać boczek i ser i wszystko zapiec i jest pycha:)

Schab pod pierzynką

Składniki:

Schab pod pierzynką

 

  • 3 plastry schabu bez kości 
  • 4 plastry boczku 
  • 4 plastry sera mozzarella
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 
  • 1/2 łyżeczki majeranku 
  • Sól pieprz do smaku 
  • 1/2 szklanki bułki tartej 
  • 1 jajko 
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab pod pierzynką

ETAP 1:

Schab pod pierzynką
mięso rozbić przyprawić i ostawić na parę minut

Mięso umyć, porządnie osuszyć. Rozbić, ale niezbyt cienko. Przyprawy wymieszać w miseczce i porządnie natrzeć schab. Odłożyć na godzinę.

ETAP 2:

Schab pod pierzynką
na usmażonego kotlety ułożyć ser i boczek

Jajko roztrzepać, olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i bułce. Kłaść na olej i smażyć na rumiano z obu stron. Odłożyć na kratkę. Zostawić na 5minut. 

Piekarnik rozgrzać do 180stopni. 

Na płaty mięsa ułożyć ser docinać, tak aby cały był pokryty serem.

Tak samo postąpić z boczkiem, układać na serze. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Smacznego!


Tagi:

dania schab