lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dzisiaj proponuje coś innego i zarazem smacznego . Mianowice faszerowane udka mięskiem mielonym i serem wiosennym Czesławy Zarzeckiej. Jest to ser z suszonym szczypiorkiem i pomidorkiem . Niezwykle smaczny .

Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej

 

  • 4 udka z kurczaka

 

  • 4 gram łopatki wieprzowej zmielonej

 

  • 300 gram Ser Koryciński " Swojski" Wiosenny Czesławy Zarzeckiej

 

  • sól pieprz do smaku

 

 

  • papryka mielona czerwona 4 łyżeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej
Udka z kurczaka myjemy i oczyszczamy , wysuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy kość z kurczaka do samego końca( obcinamy kość przy prawie samym końcu)). Mielimy mięso i wkładamy do miseczki . Ser wiosenny kroimy drobno i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajo i dodajemy przyprawy sól i pieprz. Mieszamy farsz i nadziewamy udka z kurczaka , spinamy wykałaczkami. Formę prostokątną wykładamy folią aluminiową i układamy udka z kurczaka już nafaszerowane. Obsypujemy odrobina soli i czerwonej mielonej papryki . Pieczemy godzinę w 200 stopniach ( przewracamy kurczaka w tym czasie na drugą stronę by się opiekł jednakowo) Kiedy widzimy , że za mocno się przypiekają , przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy tak :)
Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej
Mielimy mięso i wkładamy do miseczki . Wbijamy jajo i dodajemy przyprawy sól i pieprz.
Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej
Ser wiosenny kroimy drobno i dodajemy do mięsa.
Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej
Wyjmujemy kość z kurczaka do samego końca( obcinamy kość przy prawie samym końcu)).
Faszerowane udka serem Czesławy Zarzeckiej
Mieszamy farsz i nadziewamy udka z kurczaka , spinamy wykałaczkami.