Sposób przygotowania:
Udka faszerowane mięsem
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wycinamy kość i można oprószyć czosnkiem i solą.
Do mielonej łopatki dodajemy namoczoną bułkę, drobno okrojoną cebulę, przeciśnięty ząbek czosnku.
Wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Na przygotowane udka nakładamy farsz I obwijamy nicią.
Mięso przekładamy do blaszki obkładamy pokrojoną w plastry cebulą i skrapiamy olejem.
Pieczemy do miękkości ok 90 min w 190 stopniach.
Do mielonej łopatki dodajemy namoczoną bułkę, drobno okrojoną cebulę, przeciśnięty ząbek czosnku.
Wbijamy jajko i doprawiamy do smaku. Na przygotowane udka nakładamy farsz I obwijamy nicią.
Mięso przekładamy do blaszki obkładamy pokrojoną w plastry cebulą i skrapiamy olejem.
Pieczemy do miękkości ok 90 min w 190 stopniach.
zbysiowa
katarzynka455
Dziękuję baaaardzooo:) muszę przyznać że były smaczne zrobiłam je na obiad na chrzciny wnusi i zniknęły wszystkie a prawdę mówiąc braknęło:)